Тајната вечера и Касиопеја

Соѕвездието го носи името на митската кралица Касиопеја, Косоплета, Косоплеја, Косоплетачка.

macedonian geoglyph da vinci cassiopeia

Cassiopeia Poeticon_astronomicon_cas

Fullscreen capture 17.02.2014 012203

macedonian-geoglyph

види: Созвездието Касиопеја

Advertisements