Свети Никола, Овче Поле

Република Македонија Свети Николе, како централно место на поголемиот дел од Овче Поле, како населба датира уште од античкиот период. Првобитно населбата била лоцирана североисточно од денешната црква “Свети Стефан”. […]

Read Article →